Logo Ten Gaerde
ten Gaerde ROOD

Rondo – Cabernet Cortis cuvée Ellen

2020

Knapperig rood fruit maakt dit glas tot een sappige rode wijn die van begin tot eind plezier geeft. Niets overdreven, pure expressie, een doordrinker die nooit verveelt. Bij Ten Gaerde gaat het over vingers en knieën: fingerspitzengefühl om twee koppige druiven te begrijpen en het onder de knie krijgen van de perfecte assemblage. Ambitie, dat is deze Rondo - Cabernet Cortis!.

Druiven: Rondo hybride, Cabernet Cortis hybride

 

Onze druiven

Rondo hybride

Het ras is ontstaan uit een kruising tussen Zarya Severa en St. Laurent.
De Rondo geeft een fruitige donkerrode wijn met een Bourgogne karakter. De wijn, met duidelijke tannines, is kleur-vast en heeft in haar aroma kersen, pruimen, bloemen, druiven en rook.
 

Cabernet Cortis hybride

De Cabernet Cortis is een Duitse blauwe druivensoort.
Het is een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en de Solaris. De Cabernet Cortis kan zeer goed tegen weinig licht. De bladeren lijken op die van de Cabernet Sauvignon. Ze zijn van gemiddelde grootte, sterk groen, diep ingesneden en vijfvingerig. De druiven zijn middelgroot. Zij zijn half oktober rijp.
De kleur van wijn van deze druivensoort is dieprood en heeft veel tannines. De wijn heeft dus tijd nodig om van die harde tannines af te raken en hem plezierig drinkbaar te maken.

Logo Ten Gaerde
Volg ons

Wijngaard ten Gaerde
Zandstraat 23A, 3130 Begijnendijk
info(at)wijngaardtengaerde.be