Logo Ten Gaerde

Over wijngaard ten Gaerde

Uniek proces van wijn maken.

Van hobby naar passie

40 jaar wijnbouw

Ervan overtuigd dat de Hagelandse heuvels een ideale terroir vormen voor de wijnbouw plantten Danny en vader André in het voorjaar van 2010 in Houwaart hun eerste wijnstokken om een wijngaardje uit te bouwen voor eigen gebruik. André stond in de jaren ’70 mee aan de wieg van de wijnbouw in het Hageland.

Danny breidt zijn kennis en kunde in de loop van de jaren uit door het volgen van allerlei gerichte cursussen en lezingen in binnen- en buitenland.
De hobby gaat over in een passie en in de loop van de jaren breidt de aanplant gestaag uit. Er worden ook enkele wijngaarden overgenomen met daarop aangeplante wijnstokken van meer dan 30 jaar oud.

Het proces van het wijn maken, van het werk in de wijngaard tot de vinificatie in de wijnkelder heeft Danny volledig van a tot z zelf in de hand. Vrij uniek in België.

"Heerlijke wijn van Belgische bodem. Zowel voor op de feesttafel als voor ons dagelijks glaasje wijn. Pure smaak; fris en fruitig. Het hele proces wordt zorgvuldig en met liefde uitgevoerd door Danny en co. Volledig lokaal gemaakt en dus duurzaam. Voor ons alleen nog wijn van ten Gaerde. Sterk team, sterk werk, sterk merk!"

Thijs

Logo Ten Gaerde
Volg ons

Wijngaard ten Gaerde
Zandstraat 23A, 3130 Begijnendijk
info(at)wijngaardtengaerde.be