Logo Ten Gaerde
ten Gaerde wit
ten Gaerde WIT

Johanniter - Solaris

2023

Botergele spiegel en groene toetsen nodigen uit om geconcentreerd te proeven. Verrassing alom, met een coherent palet van versgemaaid graan, yoghurt, venkel en jasmijn. Een degelijk-lichtvette finale die de tunnel van heerlijke smaken smeert met rijpe appel, meiklokjes, licht gistige en strakke zuren... een plezier, een ode, een knap staaltje van lage-landen-wijnmakerij!

 

Onze druiven

Johanniter Hybride

Johanniter is misschien wel de beste wijndruif voor ons klimaat. De wijnen zijn krachtig, fruitig en hebben overeenkomsten met Riesling en Pinot Gris. Dit is logisch, want deze druif is ontstaan uit een kruising tussen Riesling en de Pinot Gris (mutatie van Pinot Noir).

 

Solaris Hybride

De Solaris is een wit druivenras dat in 1975 ontwikkeld is. Zij is een verre verwant van de Riesling en Pinot gris. De naam Solaris is afgeleid van “solar” de zon, vanwege haar kracht en vroegzomerse rijpheid.
In koelere wijnbouwstreken, zoals bijvoorbeeld in Zweden, Engeland en Nederland geeft de druif toch nog hoge suiker- en lage zuurgehaltes.
Hoewel de druif voor dessertwijnen gebruikt kan worden, is zij zeer geschikt voor de vinificatie van wat steviger droge wijn. Het bouquet is bloemrijk en vertoond vaak een zweempje honing. Van de Solaris kunnen zogenaamde cépage wijnen gemaakt worden, maar wordt ook wel gemengd met andere druiven.
Omdat de Solaris zulke gunstige eigenschappen heeft wordt de plant ook gebruikt om nieuwe druivenvariëteiten te creëren.

Logo Ten Gaerde
Volg ons

Wijngaard ten Gaerde
Zandstraat 23A, 3130 Begijnendijk
info(at)wijngaardtengaerde.be