Logo Ten Gaerde
ten Gaerde wit
ten Gaerde WIT

Johanitter – Solaris cuvée Lien

2022

Een gewichtige wijn, een assemblage van onze trots in interspecifieke druiven. De weerstand van beider druiven tegen onze klimaatomstandigheden is intussen legendarisch, dus dat geeft vuurwerk in het glas.

 

Onze druiven

Solaris Hybride

De Solaris is een wit druivenras dat in 1975 ontwikkeld is. Zij is een verre verwant van de Riesling en Pinot gris. De naam Solaris is afgeleid van “solar” de zon, vanwege haar kracht en vroegzomerse rijpheid.
In koelere wijnbouwstreken, zoals bijvoorbeeld in Zweden, Engeland en Nederland geeft de druif toch nog hoge suiker- en lage zuurgehaltes.
Hoewel de druif voor dessertwijnen gebruikt kan worden, is zij zeer geschikt voor de vinificatie van wat steviger droge wijn. Het bouquet is bloemrijk en vertoond vaak een zweempje honing. Van de Solaris kunnen zogenaamde cépage wijnen gemaakt worden, maar wordt ook wel gemengd met andere druiven.
Omdat de Solaris zulke gunstige eigenschappen heeft wordt de plant ook gebruikt om nieuwe druivenvariëteiten te creëren.

 

Johanniter Hybride

Johanniter is misschien wel de beste wijndruif voor ons klimaat. De wijnen zijn krachtig, fruitig en hebben overeenkomsten met Riesling en Pinot Gris. Dit is logisch, want deze druif is ontstaan uit een kruising tussen Riesling en de Pinot Gris (mutatie van Pinot Noir).

Logo Ten Gaerde
Volg ons

Wijngaard ten Gaerde
Zandstraat 23A, 3130 Begijnendijk
info(at)wijngaardtengaerde.be